88

Taulusarja Gumbostrand Konst och Form

Olen tehnyt kuvataidetta vuodesta 2006. Viime syksyllä minulle tuli vastaan piste jossa edetäkseni oli jotain muututtava. Päädyin siirtämään työskentelyni pois Helsingistä Hankoon, mökillemme Lappohjaan. Aluksi prosessi tuntui vieraalta mutta hiljalleen huomasin sen toimivan. Tein taulun “Sanoen vasten” syksyllä 2014 ja tiesin sen valmistuessa olevan ensimmäinen näyttelytauluni.

 

"Sanoen vasten" akryyli kankaalle 2014 (149,5x116cm) Tom Lönnqvist

“Sanoen vasten”
akryyli kankaalle 2014
(149,5x116cm)
Tom Lönnqvist

 

Talvi poissa kaupungista on erittäin pimeä ja meni hetken ennenkuin sain työhöni sen tunteen jota hain. Pahimman kaamoksen hellittäessä kuitenkin huomasin että tuo pimeä jakso oli vaikeudessaan avannut työskentelyni ja uudet työni tuntuivat pääsevän pintaa syvemmälle. Eteenkin “Alkemia” ja “Valon saate” edustavat tuota ajan jaksoa.

 

"Alkemia" akryyli kankaalle, 2015 (108x146,5cm) Tom Lönnqvist

“Alkemia”
akryyli kankaalle, 2015
(108×146,5cm)
Tom Lönnqvist

 

Muutin takaisin Helsinkiin huhtikuussa jossa viimeistelin näyttelyni. Työt “Vesistö”, “Tienoilla” ja “Kaikki meressä” ovat tältä ajanjaksolta. Eteenkin työ “Kaikki meressä” on minulla tärkeä työ. Olin Lappohjan työ-aikanani tehnyt usean yrityksen tehdä meri-aiheinen taulu mutta tuntui että en saannut niihin haluamaani moni-ulotteisuutta. “Kaikki meressä” edustaa minulle elämää niin vaikeuksissa kuin onnistumisissakin. Se on peite joka on laitettu kaiken päälle jotta se saisi olla niinkuin se on.

 

 

P1070116

 

Tom Lönnqvist

 

(click number for images)

Comments are closed.

%d bloggers like this: